tiistai 2. joulukuuta 2014

Miksi loin tämän blogin ja Jahven hyvyys

Idea syntyi kansalaisaloitteen Tahdon 2013 tullessa eduskuntaan, missä sitä vastusti 91 ilmeistä äärikristittyä ja yksi juutalainen, sekä eduskunnan ulkopuolella sekalainen joukko fundamentalisteja. Olen itse ollut fundamentalisti ja päässyt eroon fundamentalismista 17 vuotta sitten. 
Olen aivan erityisen paljon perehtynyt Jehovan todistajien ajatusmaailmaan ja esoteriikkaan ja katselen John Cedarsin nettivideoita. Minua ei juurikaan tässä vaiheessa kiinnosta kiistellä mistään erityisestä Jehovan todistajien keskeisestä opinkappaleesta, vaan kritiikkini kohdistuu Raamattuun ja miten sitä käytetään. Myönnän, että Jehovan todistajat ovat ymmärtäneet monet asiat joko oikein tai Raamatun mukaan. 

Ettei tämä ensimmäinen blogaus jäisi pelkäksi lätinäksi, esitän keskeisen kysymyksen: Mitä perusteita meillä on sille, että Jumala, Jahve on hyvä? Raamattu kertoo sen neljännessä jakeessaan: "Jumala näki, että valo on hyvä" (KR-92, UMK). Jahve on kuitenkin jäävi arvioimaan omia tekojaan. Olen kysynyt asiaa kärryjen kanssa liikkeellä olevilta Jehovan todistajilta ja he sanoivat, että jos minä esimerkiksi teen ruokaa, niin enkö minä itse tiedä, onko se hyvää vaiko ei. Ilman muuta. Mutta jos minä teen ruokaa useammalle henkilölle, niin silloin heidän mielipiteellään on väliä, eikä minun. "Kyllä se vain on hyvää ruokaa, te olette väärässä, koska minä olen hyvä kokki".    

Minun pitää siis vakuuttaa muut kokkaustaidostani. Jahve ei ollut kovin vakuuttunut, koska hän menetti Aadamin, Eevan ja Luciferin. Nyt on huomattava, että nämä kaksi olivat fiksumpia ihmisiä kuin kukaan meistä ja ehkä elivätkin pitempään ennen syntiinlankeemusta ja Lucifer oli erittäin älykäs enkeli. Syntiinlankeemus ei ollut mikään kevytmielinen erehdys, vaan harkittu teko. 

1. Mooseksen kirja 3: 1-7 (UMK)
Mutta käärme+ osoittautui varovaisimmaksi+ kaikista kedon villieläimistä, jotka Jehova Jumala oli tehnyt.+ Niinpä se alkoi sanoa naiselle:+ ”Onko tosiaan niin, että Jumala on sanonut: te ette saa syödä jokaisesta puutarhan puusta?”+  Tähän nainen sanoi käärmeelle: ”Kyllä me saamme syödä puutarhan puiden*hedelmää.+  Mutta sen puun hedelmästä, joka on keskellä puutarhaa,+ Jumala on sanonut: ’Ette saa syödä siitä ettekä saa koskea siihen, ettette kuolisi.’”+  Tähän käärme sanoi naiselle: ”Ette suinkaan kuole.*+  Sillä Jumala tietää, että juuri sinä päivänä, jona te syötte siitä, teidän silmänne todella avautuvat ja te tulette varmasti olemaan niin kuin Jumala*, niin että tiedätte hyvän ja pahan.”+ Nainen näki nyt, että puussa oli hyvää ravintoa ja että silmät kaipasivat sitä, niin, puu oli haluttava katsella.*+ Siksi hän otti sen hedelmää ja söi sitä. Jälkeenpäin hän antoi myös miehelleen*, kun tämä oli hänen kanssaan, ja hänkin söi sitä.+  Silloin molempien silmät avautuivat

sama KR-92:ssa:
1 Käärme oli kavalin kaikista eläimistä, jotka Herra Jumala oli luonut. Se sanoi naiselle: "Onko Jumala todella sanonut: 'Te ette saa syödä mistään puutarhan puusta'?" 2 Nainen vastasi käärmeelle: "Kyllä me saamme syödä puutarhan puiden hedelmiä. 3 Vain siitä puusta, joka on keskellä paratiisia, Jumala on sanonut: 'Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi.'" 4 Silloin käärme sanoi naiselle: "Ei, ette te kuole. 5 Mutta Jumala tietää, että niin pian kuin te syötte siitä, teidän silmänne avautuvat ja teistä tulee Jumalan kaltaisia, niin että tiedätte kaiken, sekä hyvän että pahan." 6 Nainen näki nyt, että puun hedelmät olivat hyviä syödä ja että se oli kaunis katsella ja houkutteleva, koska se antoi ymmärrystä. Hän otti siitä hedelmän ja söi ja antoi myös miehelleen, joka oli hänen kanssaan, ja mieskin söi.
7 Silloin heidän silmänsä avautuivat

Lopputuloksesta me tiedämme varmasti sen, 1) että nyt on olemassa riippumattomia tarkkailijoita, jotka voivat arvioida Jahven hyvyyttä tai pahuutta. Mutta kuinka luotettava tällainen arvio on? 2) Saatanan, eli vastustajan kiistakysymys, Jehovan todistajien entisen presidentin Rutherfordin keksintö siitä, voiko ihminen hallita itseään ja tätä maata menestyksellisesti riippumatta Jumalasta. 

Ennen kuin ihminen voi olla "Jehovan todistaja", niin hän on siis tämän kiistakysymyksen todistaja. Oikeussali kokoontuu, toisella puolella on Jahven kirjoitettu todistus, Raamattu ja hänen todistajansa, toisella puolella on Saatana, hänen maailmansa. 

Jahve uhoaa voitonvarmana: Johannes 12:31 (UMK) "Nyt on käynnissä tämän maailman tuominta; nyt tämän maailman hallitsija+ tullaan heittämään ulos." "Nyt tämä maailma on tuomiolla, nyt tämän maailman ruhtinas syöstään vallasta." (KR-92)

Lucifer tuskin kuitenkaan lähtisi tähän kiistakysymykseen ellei hänellä olisi jonkinlaisia mahdollisuuksia selvitä siitä. Jotta oikeudenkäynti vastaisi korkeimpia mahdollisia normeja, pyydän todistajia olemaan ilman mitään ennakkoasennetta. 

Kun minut pyydetään aitioon, haluan lykätä todistuksen antamista vedoten nuoreen ikääni. Sekä Lucifer että Jahve ovat minua ajattomasti vanhempia, samoin myös Aadam ja Eeva. Heihin verrattuna olen pelkkä pikkuvauva, mistään tietämätön. Jehovan todistajat tukevat vanhassa testamentissa olevaa käsitystä siitä, ettei ihminen ole elänyt ennen tulemistaan maan päälle, niin kuin esimerkiksi jälleensyntymisopetus opettaa. Jos tämä otetaan mittariksi, minulla on vain 45 vuotta ollut aikaa harkita ja siitäkin ensimmäiset vuodet käytin lähinnä värityskirjojen kanssa. En voi olla luotettava todistaja, sillä olen nähnyt "tapauksen" vain vilaukselta ja pintapuolisesti enkä tunne osapuolia, Luciferia enkä Jahvea. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti